Duits mondeling examen

Vandaag had ik *toevallig?* ook nog een mondeling examen voor Duits in mijn agenda staan. Na voor het ME Frans een 7 gehaald te hebben, werd ik toch wel wat angstig voor Duits.. (Oke, ik had lager verwacht voor Frans…).

Bij Duits zou namelijk meer op het idioom gelet worden, en een minder ‘vrij’ onderwerp hebben: vage gesprekjes over het vliegveld, solliciteren en meer in die richting (Frans ging over mij, mijn omgeving en familie…).  Dus toch best wel veel spanning tot aan het ME.

En ja, dan komt het moment dat je dus naar binnen mag. Even twee voorgekauwde gesprekjes (de Nederlandse versie op papier voor je) vertalen en opdreunen. En toen kreeg ik te horen dat het ‘best goed’ ging… het werd dus uiteindelijk een 7.5! De leraar merkte ook nog op dat ik er goed voor geleerd had…. Aber naturlich!

This entry was posted in School. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *