Server downtime (Core.LAN.UFO-Net.nl)

Zo, ja… en toen vond ik dat het tijd werd om toch ook maar eens een weblog te openen met gelijk al een eerste post!

Vandaag is, niet voor de eerste keer helaas, mijn server weer wat uurtjes uit de lucht geweest. Volgens betrouwbare logbestanden is de server (genaamd Core.LAN.UFO-Net.nl) om ongeveer 07:10 van het netwerk verdwenen. Gevolg was dat het internet in huis niet meer werkte en enkele websites uit de lucht vielen. Zo rond 16:10 heb ik Sem gevraagd om op onderzoek uit te gaan, die vervolgens een piepende UPS aan trof. Waarschijnlijk is de UPS gewoon vastgelopen bij een kort dipje in de stroom. Lang leve de UPS dus.. Om 16:25 was de server weer online.

Mogelijk is dit ook een verklaring voor de nog onverklaarbare reboots van afgelopen weekend, waarbij de server twee keer spontaan uitviel tussen 5 en 7 uur ‘s ochtends.

Ik neem me nu maar voor om komend weekend de UPS te verplaatsen… naar ergens waar ‘ie geen schade aan kan richten 🙁

This entry was posted in UFO-Net.nl. Bookmark the permalink.

2 Responses to Server downtime (Core.LAN.UFO-Net.nl)

  1. Serieus sorry. ik zit dit te lezen en ben alsnog tot de conclusie gekomen dat je toch wel echt een übernerd bent.. Ik dacht dat je de laatste jaren wel eens een keer van je computerstoel af bent geweest, maar het tegendeel is waar…

  2. UFO says:

    hmm.. nouja, er is in ieder geval nog iemand die het leest he…
    En, ik heb in die laatste jaren wel een nieuwe computerstoel gekregen! 😛

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *