Vodasoap deel 3

And the story continues…

Eerst een korte terugblik (deel 1):

Op 14-08-2006 was ik weer eens jarig, en kreeg toen een nieuwe telefoon… die oude Toshiba T21i, die het overigens nog best goed deed, was  toch wel aan vervanging toe. Zijn opvolger werd een Motorola E770v. Geweldig speelgoed! Het kon foto’s maken, MP3’s en filmpjes afspelen en ook nog bellen!

Enkele weken later begon het apparaat gebreken te vertonen. Soms werkte de foto-functie gewoon niet. Bij het maken van een foto kreeg ik dan een vage foutmelding: “Kan afbeelding niet opslaan.”  Ach ja, even later deed ‘ie het gewoon weer…

Er bleek ook een USB poort op het apparaat aanwezig te zijn. En guess what.. het kabeltje van mijn grafische TI rekenmachine paste precies! Scheelt toch wat gedoe met geheugenkaartjes enzo ^^.

Weer iets later begon het apparaat meer gebreken te vertonen. Ik kreeg op de meegeleverde headset nog maar op 1 kanaal geluid te horen… Hmja, dat gaat toch wel te ver he? Moet maar een keertje terug… Toen vervolgens ook bleek dat het apparaat moeite had met namen als “Ivo Smits”, maar “Ivo Smit” gewoon zonder problemen kon verwerken, zijn we teruggegaan naar de winkel. Daar werd ons verteld dat het waarschijnlijkeen softwareprobleem was (DUHH!). Het repareren zou 10 dagen duren. Helaas had ik een week later een (geweldige) werkweek (van school, ja), dus heb ik toen besloten om de telefoon nog even te houden en later nog eens terug te brengen…

Terugblik (deel 1.5): Op de werkweek bleek dat de telefoon geen automatische toetsenblokkering had… WTF!? Waar is die 5 euro beltegoed naartoe!? Blijkbaar had ik het nummer “3” gebeld… Maar dat nummer werkt helemaal niet 😐

Terugblik (deel 1.75): Telefoon weggebracht naar winkel met als klacht softwareprobleem, Vodafone city point zou bellen of mailen als de telefoon klaar was.

Terugblik (deel 1.85): Vodafone city point is telefonisch niet bereikbaar

Terugblik (deel 2):

Na weken (of maanden??) was dan eindelijk de telefoon terug.. Maar helaas. Een of andere “Monteur” had waterschade geconstateerd en was vervolgens te lui om verder te zoeken. Kortom: er was dus niets met de telefoon gebeurt. De waterschade was vastgesteld aan de hand van een of andere overgevoelige vochtstrip en een klein beetje witte oxidatie. Waar is nou dat softwareprobleem??? Na een klein beetje google’en bleek dat mijn klachten bekend waren. Er waren veel mensen met dit probleem, en een simpele software-update zou alles moeten verhelpen. Haal jammer dat Vodafone daar anders over denkt. Het enige dat ze aan kunnen bieden is 25% korting op een nieuwe telefoon.

Tegenwoordig is de klant koning zolang zijn abonnement afloopt, of tot hij zijn nieuwe telefoon betaald heeft.

Het vervolg:

Vanochtend kreeg ik ineens een SMSje.. Volgens vodaphone had ik geen GELDIG beltegoed meer… Mijn eerste gedachte was: “Wtf, heeft dat ding nu weer zelf lopen bellen”? Vorige week stond er namelijk nog ruim 19 euro beltegoed op, waarna ik niet meer gebeld heb. Uiteindelijk kwam ik (met de hulp van broertje a.k.a. Jelle) tot de conclusie dat mijn beltegoed verlopen was. Nou hebben we geen onderzoekskosten betaald voor de monteur die enkel gekeken heeft, maar wel 19 euro aan beltegoed ingeleverd! Belachelijk… Mail aan vodafone volgt nog…

This entry was posted in Vodafone. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *