Centraal Eindexamen VWO

Het is inmiddels kwart voor 2 ‘s nachts en morgen moet ik om half 2 ‘s middags op voor mijn eindexamen scheikunde. Ik heb voor de zekerheid net nog naar even een paar dingen nagerekend:

  • Ik mag op mijn eindlijst 2 onvoldoendes hebben (een 4 en een 5, waarvan er maximaal 1 in de profielkvakken mag liggen).
  • Ik heb tot nu toe nog geen onvoldoendes op mijn examenlijst staan.

Hier een klein overzichtje van mijn cijfers tot nu toe, de eindcijfers die ik minimaal moet halen om mijn VWO diploma te krijgen, en dan de cijfers die ik dus voor het centraal examen moet halen.

Vak Nederlands Engels Wiskunde Natuurkunde Scheikunde Biologie
Gemiddelde van schoolexamens 6.4 7.1 6.8 8.4 7.4 7.8
Eindcijfer (minimaal!) 4 (3.5) 6 (5.5) 5 (4.5) 6 (5.5) 6 (5.5) 6 (5.5)
Te halen voor CE 0.6 3.9 4.2 2.6 3.6 3.2

Alle cijfers op de eindlijst worden overigens afgerond. Het eindcijfer is het gemiddelde (50%-50%) van (het gemiddelde van de schoolexamens) en het cijfer van het centraal examen. Omgekeerd is het cijfer voor het centraal examen te berekenen met de formule: 2*Eindcijfer-(gemiddelde van schoolexamens).

Zoals je dus kunt zien hoef ik mijn eindexamens niet echt geweldig goed te maken. Ik hoef zelfs niet één voldoende te halen. Ik moet voor al mijn eindexamens gemiddeld een 3.1 gaan halen. Dat moet wel lukken toch!? En dit is dan het grote examen waar we jaren lang naar uitgekeken hebben…

Voor wie zich nu zorgen gaat maken: natuurlijk ga ik niet proberen om met zo’n examenlijst te slagen… maar het neemt wel een hoop zorgen (en stiekem ook wel motivatie, voor zover die eerder aanwezig was) weg.

En nu ga ik maar eens slapen.. Morgenochtend/middag nog even mijn scheikundeboeken bekijken en dan komt het verder vast wel goed.

This entry was posted in School. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *