Sunny Beach

Al weer 2 dagen geleden kwam ik thuis na een weekje vakantie… Sunny Beach, een opkomend touristisch gebied ergens in Bulgarije, waar ik 8 dagen (1 dag heenreis, 1 dag terugreis, dus nog 6 dagen over) door heb gebracht samen met Lennert, Koen, Axel en Jochen. Ik zal maar eens proberen om het verhaal een klein beetje chronologisch te houden :).

De reis naar Schiphol was niet erg bijzonder, de vliegreis ook niet… alles verliep zoals gepland… tot we in Bulgarije aan kwamen. We hebben zo’n 2 uur staan wachten bij de douane omdat een paar Russen problemen hadden… handig he? Het liep dus tegen 11 uur ‘s avonds lokale tijd voordat we het land in waren. Snel bagage uitzoeken en de bus in… bijna als laatste. In de bus kregen we te horen dat we zo’n 15 minuten zouden hebben om het appartement te verkennen en daarna bij de deur verwacht zouden worden voor het eerste feest: de opening van Den Glade Viking, een Scandinavische disco in Sunny Beach, waar het is toegestaan om op de bar te dansen, wat onze reisleidster dus ook deed. Niet veel later stonden wij zelf ook op de bar… da’s toch weer eens wat anders dan aan de bar staan. Tegen een uur of 4 zijn we maar eens gaan slapen om de volgende ochtend weer op tijd (10 uur ofzo?) op te staan.

Het appartement zag er op het eerste gezicht goed uit, helaas kwamen we er al snel achter dat niet alle lichten werkten, de broodrooster niet werkte en er soms geen warm water was. Dit werd al snel betiteld als “Bulgaarse afwerking”.

De volgende morgen kregen we nog wat informatie over de vakantie, inclusief uitstapjes. In de reis waren 2 kroegentochten inbegrepen en daarnaast hebben we ons opgegeven voor de “Jeep Safari” en de “Dutch Night”. De rest van de dag hebben we doorgebracht aan het strand en vervolgens aan het zwembad om het zout af te spoelen. ‘s Avonds was de eerste kroegentocht die eindigde in Den Glade Viking, met bij iedere kroeg een gratis “shotje”. Woensdag hebben we even rustig aan gedaan, een beetje aan het zwembad liggen, uit eten en vervolgens de tweede kroegentocht die (volgens mij) eindigde in Disco Orange, wat gelukkig dicht bij het appartement was.

Donderdagochtend moesten we optijd opstaan voor de jeep-safari. Na veel te weinig slaap en nog onder invloed van de drank van de vorige avond zijn we in die jeep gestapt. Een of andere Bulgaar, die er uit zag alsof hij zo van de straat was geplukt, moest ons rond rijden. Dat ging best een poosje goed en ik werd langzaam wakker. Toen onze chauffeur een flesje met drank tevoorschijn haalde ging het helaas een beetje mis, van de rest van de safari weet ik (gelukkig?) niet zo heel veel meer :S. Na de safari heb ik eindelijk een beetje bij kunnen slapen en de volgende avond kon ik dan ook weer vrolijk (wel nog een beetje moe) meedoen met het “Examenfeest”… uiteraard met veel cola :).

Zaterdagochtend hebben we alweer niet uitgeslapen omdat we naar een of ander Aquapark zouden gaan: een hoop waterglijbanen in vreemde vormen. Helaas was het water koud en liet de zon het ook een beetje afweten… ondanks dat was het toch wel leuk. ‘s Avonds weer een feestje: de “Dutch Night”, in een tent genaamd “The Flying Dutchman” met een uur gratis drank. Helaas stelde de muziek niet veel voor en waren we na dat eerste uurtje dus ook snel weer weg. De rest van de avond hebben we volgens mij doorgebracht in Den Glade Viking… alweer.

Zondagochtend konden we eindelijk weer echt uitslapen, dat gebeurde dus ook (Zoals Hans zou zeggen: Misbruik maken van de situatie! Da’s goud!). Na onze zoveelste luxe brunch, ditmaal zelfs met ei in plaats van tosties, hebben we nog even door Sunny Beach gelopen waarbij we opnieuw een aanbieding kregen voor een t-shirt en 2 gratis drankjes voor slechts 5 lev (2,50 euro). Daarna zijn we wat gaan eten en de gratis drankjes op gaan halen. Een deel van de groep haakte al snel af, ik ging samen met Koen, Edward, Benjamin, Bart en Pieter nog even door voor een kroegentocht om daarna alweer in Den Glade Viking te eindigen…

De volgende ochtend weer op tijd opstaan, met de bus naar het vliegveld, terugvliegen naar Nederland, etc… Na wat bijpraten met mijn ouders zag ik eindelijk weer internet en een berg nieuwe e-mails. Verder weinig bijzonders. Langzaam komt de verveling van het normale leven weer om de hoek kijken. Kortom: een zeer geslaagde vakantie met leuke mensen en veel Bulgaarse afwerking.

Nu moet ik nog een halve dag in spanning doorbrengen, dan hoor ik of ik mijn VWO-diploma gehaald heb. Als het zo ver is zal ik wel weer wat posten. Veel foto’s van de vakantie in Bulgarije zijn nu al te vinden op de Hyve van Benjamin en die van Pieter. Voor alle andere Sunny Beach-reizigers: foto’s kunnen ook naar mij ge-e-mail’d worden, dan zet ik ze netjes on-line in een digitaal foto-album.

This entry was posted in Vakantie. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *