R.I.P. Timmie… nee, tóch nog niet..

Tim, of Timmie, onze bejaarde (18+) huiskat was vorige week donderdag ineens verdwenen. ‘s Ochtends nog buiten gelaten zoals altijd, maar de rest van de dag niet meer binnen gekomen – ook de daaropvolgende dagen niet. Best ongebruikelijk voor een kat die minimaal iedere avond bij het baasje op schoot TV zit te kijken.

Tim heeft inmiddels al meer dan een jaar geleden een ernstige eetstoornis gehad. Eerst kon hij niets eten, later wilde hij niet meer, vermoedelijk door een defect aan zijn lever/nieren. Tim is hierbij flink afgevallen en had destijds bijna geen energie – de kans dat hij zou overlijden was zeer groot. Maar door dwangvoeding is hij er toch weer grotendeels bovenop gekomen, wonder boven wonder heeft hij het overleefd. Hij was echter nog steeds erg mager, en de laatste tijd kreeg hij steeds meer grijze haren en kale plekken.

Het is daarom ook niet raar dat iemand hier in de omgeving hem aan heeft gezien voor een zwerfkat – en hem naar het dierenasiel heeft gebracht. Bij het dierenasiel werd Tim als vrouwelijk geregistreerd – maar wij waren op zoek naar een (geholpen) kater… tja, blijkbaar voorziet het systeem daar niet in… Zo kon het dus een week duren voordat men er bij het asiel achter kwam dat onze huiskat daar al een week verbleef (hij is vorige week donderdag binnen gebracht, vrijdag is hij al als vermist opgegeven). Gezien zijn  leeftijd, aandoening en slechte conditie hadden we hoop eigenlijk al opgegeven – waarschijnlijk overleden.

En vandaag (woensdag) kwam dan het verlossende telefoontje – vermoedelijk onze huiskat verbleef al een week lang in het asiel. En inderdaad, het was hem… Inmiddels is hij al weer helemaal gewend aan het schoot-zitten voor de TV, mekkeren om eten en slapen in de gootsteen. Ondanks dat de rust toch ook erg fijn was (veel aandacht nodig…), zijn we toch erg blij dat Tim weer terug is. Ik ben benieuwd waar hij ons de volgende keer mee gaat verrassen…

Hier nog even een charmante foto (genomen in het asiel):

Tim in het dierenasiel

This entry was posted in Huis and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *