Ruzie met Microsoft Outlook 2003

Goed, ik dacht dus ook eens met mijn tijd mee te gaan. Momenteel gebruik ik zowel Microsoft Outlook 2003 (voor mijn TU/e e-mail) en Outlook Express (voor mijn privé e-mail, ivo@ufo-net.nl). Die laatste is antiek. Waarom dat account niet importeren naar MSOE2003?

Goed, dat gedaan, met een ongeldig wachtwoord – je weet maar nooit – e-mail clients willen soms zomaar ineens enkele honderden e-mails van je account downloaden en alles wat gedownload is daarna doodleuk verwijderen (weg backup). Maargoed, ik moet dus kiezen in welke map nieuwe binnengekomen e-mails moeten belanden. Uiteraard niet tussen mijn studiemail, dus die instelling verander ik maar even. Op dit moment probeert MSOE mij al te waarschuwen – “U hebt de standaardlocatie voor de bezorging van e-mailberichten gewijzigd. Hierdoor is ook de locatie van het Postvak IN, de Agenda en andere mappen gewijzigd.Deze wijzigingen worden doorgevoerd als u Outlook opnieuw start.”

Oké, in het ergste geval plaatst ‘ie nu mijn agenda en contactpersonen in een ander bestand – kan ik mee leven – herstarten dan maar. En spontaan begint het geval al mijn studiemail opnieuw binnen te slepen – naar de verkeerde map! HO! STOP! AFSLUITEN!… dat was niet de bedoeling. Dus die instelling snel teruggezet. Vervolgens was de ontvangen mail verdwenen uit de oorspronkelijke map (Postvak in van mijn TU account, volg je het nog?). Dus ik denk die mail even terug te kunnen plaatsen. Helaas heeft Outlook weinig zin om de e-mailberichten naar de andere map te verplaatsen – ik krijg een nieuw bericht voorgeschoteld met al mijn ontvangen e-mails als bijlagen toegevoegd… dat wil ik niet! Annuleren! En *poef*… de mailtjes (die ik zojuist geknipt-plakt had) weg… helemaal weg… niet in de prullenbak, niet meer terug te plakken, helemaal verdwenen!?

En zo kreeg ik er weer een zeer slechte ervaring met een Microsoft product bij… erg jammer… ‘belangrijke’ mail zomaar verdwenen… zonder melding… En om het nog mooier te maken – deze ‘wijziging’ werd per direct gesynchroniseerd naar mijn andere laptop en telefoon (leuk he, denk je dat je 3 backups hebt, worden ze alle drie gelijktijdig gesloopt). Gelukkig had ik nog een halve backup in nóg een andere Outlook installatie dus ben ik slechts een paar mailtjes kwijt… Zou de persoon van de FotoCo die mail nog even opnieuw kunnen sturen? Ik heb z’n e-mail adres niet eens…

Bah! Bah, bah, bah, bah, bah! (Ik ga hier toch maar niet lopen schelden…)

This entry was posted in Computers, TU/e, UFO-Net.nl and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *