Een diep faalmoment van de IB-groep…

Alweer hebben die snuggere jongens van de IB-groep het voor elkaar gekregen om te falen. Alweer? Jep… Ik heb door een fout aan hun kant een jaar lang veel te veel geld ontvangen (bijna 200 euro per maand te veel, bovenop de 90 euro die ik hoor te krijgen). En waarom? Ze dachten dat ik nog met mijn OLV opleiding bezig was… in de 5e klas notabene… toch raar, ik kreeg inmiddels ook al studiefinanciering voor mijn studie aan de universiteit… een onwaarschijnlijke, als niet onmogelijke, combinatie. Eind vorig schooljaar kwamen ze er eindelijk achter, mijn oude school kon namelijk niet bevestigen dat ik daar nog stond ingeschreven… blijkbaar controleren ze dan toch nog wel eens iets!? Dus ik kreeg een briefje thuisgestuurd, of dat iemand (directie van een school, universiteit of ander opleidingsinstituut) even kon bevestigen dat ik ergens studeerde. Helaas heb ik dat nooit teruggestuurd. Blijkbaar hebben ze dat gemerkt en hebben ze nu ruim 2000 euro ‘studieschuld’ in rekening gebracht… maar #care… Het blijft gewoon bijzonder triest dat ze het niet doorhebben dat een persoon blijkbaar dubbel in het systeem staat (voor de database/ict/nerd mensen onder ons: een burgerservicenummer is uniek, alleen dat zou al een probleem moeten geven bij het invoeren in de database).

Oke, vergeven maar nog niet vergeten, beginnen ze ineens vervelende mailtjes te sturen… dat mijn studiefinanciering de 23e volgende maand over gemaakt zal worden… ongeveer dan… nee, echt? Zo ging dat al een heel jaar lang… waarom zou je daar iemand over mailen? 🙁 Pro-actief informeren noemt men dat. Tevens ongewenst en zonder uitschrijfmogelijkheid (om nog maar niet te spreken van de verschrikkelijke layout) – kortom: spam. En dat is verboden. Na een boze mail teruggestuurd te hebben heb ik dan volgens mij ook niets meer van ze mogen ontvangen – niet eens een bevestiging… beetje jammer.

Tot… vandaag! Weer een mail, in de zelfde dieptrieste layout, veel witruimte, grijs kadertje en groene linkjes in de tekst. Wat is er mis met gewoon platte tekst? Je weet wel, zonder opmaak? Het onderwerp van de e-mail is ook opvallend: “nieuw  Bericht  2010″… behalve dat er overbodige witruimte in staat kloppen de hoofdletters niet… of misschien toch? Als hobbymatig softwareprogrammeur weet ik toevallig dat in veel programmeertalen de constructie “new Klassenaam(Argumenten)” een heel gebruikelijke constructie is… laat de haakjes weg… zat daat een programmeernerd te slapen bij het typen van dit onderwerp? Of zijn ze echt zo stom dat ze het gewoon niet goed kunnen doen? Dan komen we bij de inhoud van het mailtje (ik heb de layout maar even weggelaten):

Beste student,

Je eerste Bericht Studiefinanciering 2010 staat voor je klaar. Je vindt het bericht in Mijn IB-Groep via ‘Mijn gegevens’ op het tabblad Post. Voor meer informatie over het bericht lees de toelichting.

Lees ook de begeleidende brief.

Met vriendelijke groet,

De medewerkers van de IB-Groep

Antwoord op veel vragen kun je vinden op onze site via Vraag en antwoord.

KMAnieuwsbriefnull

Nuttig, zo’n mededeling… Moet ik zeker nog inloggen ook (na het klikken op de link Mijn IB-Groep)!? Let trouwens ook even op de laatste regel – deze staat in een bijna onleesbare lettergrootte… waar KMA voor staat weet ik niet, nieuwsbrief mag duidelijk zijn en ‘null’ iz weer zo’n programmeurs-keyword… over het algemeen is het niet goed als je dat te zien krijgt, duidelijk een programmeurfaal dus. Maar we gaan verder. Nieuwsgierig naar welke inloginformatie ik nodig ga hebben klik ik op de link… De website vraagt om mijn DigiD (nog al zo’n faalproduct) gebruikersnaam – na 3 keer proberen had ik hem goed geraden! Het wachtwoord was makkelijk, daarna nog de SMS controle… ook die wist ik te verslaan.

Maar helaas, toen crashte mijn computer (laptop is weg voor reparatie, e-mailprogramma draait in een virtuele machine en mijn USB-SATA contrtroller valt regelmatig weg, wat de virtuele machine laat crashen). Maar ik was er bijna… :-(. Dus… nog een keer proberen… gelukkig heeft firefix, ondanks dat je in de URL van de pagina een half boek kwijt kan, het adres toch onthouden – scheelt weer een paar stappen. Nieuwe SMS code aanvragen, invullen, en een foutmelding, uiterst informatief:

Inloggen

Help link opent in nieuw venster

Er is een fout opgetreden:
U kon niet worden geauthenticeerd. Controleer of u de juiste gegevens hebt ingevoerd. Als het probleem aanhoudt, neem dan contact op met de DigiD helpdesk.

Klik hier om terug te keren.

Ofwel: het is stuk. Dan maar helemaal opnieuw proberen vanuit de link in de e-mail. Foutmelding:

Mijn IB-Groep is gesloten
Print deze pagina Print deze pagina Mail een vriend Mail een vriend AA Groter Kleiner

Op dit moment is Mijn IB-Groep gesloten. Je kunt Mijn IB-Groep iedere dag van 07.00 tot 00.00 uur gebruiken.

Onze excuses voor het ongemak.

Ja, dat is toch wel het WTF-momentje van de dag. Het overtreft zelfs het verslagen worden door mijn 10 jaar oude stiefzusje met Risk. Een website… die… na 12 uur ‘s nachts… gesloten is!? In welk tijdperk leven we? Het christentijdperk? Onze server heeft op zondag en na 12 uur ‘s nachts ook rust nodig!? WTF!? Welke idioot bedenkt zoiets? Ik wil alleen maar even een berichtje lezen (dat kutbericht heeft de IB groep nu al zeker 3 SMSjes gekost!). Alsof de de website nog hoogstpersoonlijk geserveerd moet worden door een telefoniste die ook om 12 uur graag naar huis wil ofzo… WTF? Hoe bedenk je het? Openingstijden op een website? Geen… woorden… voor…

This entry was posted in Politiek, School and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *