Klimaattop

Klimaattop is eigenlijk een raar woord, hé? De top? Top van wat? De top van het klimaat? Nee! De top van de regering! Allemaal semi-belangrijke mensen die samen komen om tot een akkoord te komen: het zogenaamde klimaatakkoord.

En meteen heeft er ook niemand meer oog voor de andere kant van het verhaal. Niemand durft nu nog te spreken over natuurlijke oorzaken en vervalste en achtergehouden onderzoeksresultaten. Het komt allemaal door CO2 en het is goed fout. Dat is de boodschap die vrijwel alles en iedereen (met name TV zenders en politici) rondstrooit. Ze nemen niet eens de moeite om het tegendeel te ontkennen. Oogkleppen op en gaan waar je voor staat. Al het andere bestaat niet. Beetje jammer.

Maargoed, nog los van de discussie of het dramatische beeld dat men op wil roepen al dan niet waar is – waar gaat die hele ‘top’ nou over? Wat willen ze bereiken? Wat KUNNEN ze bereiken?

Zowel uit eerdere conferenties over het klimaat, als ook de nieuwsberichten over deze ‘top’ wordt dat al snel duidelijk. We gaan afspraken maken! No shit, sherlock. Beter nog, we gaan afspreken dat we minder CO2 uit gaan stoten. Dat is immers de veroorzaker van dit alles. Bovendien zijn de derdewereldlanden nu nog zieliger omdat WIJ met onze autos en fabrieken en koeien het klimaat hebben verpest. Dus gaan we met geld schuiven. Ontwikkelingshulp, maar dan anders.

Kom op nou zeg. Hoe stom kun je zijn? Men hoopt op ‘een goed akkoord’. Wat kan hier nou goed of slecht aan zijn? Voor ons zijn er slechts twee variabelen in het hele akkoord: de hoeveelheid CO2 die we uit mogen stoten en de hoeveelheid geld die we moeten betalen. Alle andere opties waren nog voor het begin van de conferentie uitgesloten en daar hoor je niemand over. CO2 is het grote kwaad op deze aardbol. Dat zo’n beetje iedere plant CO2 nodig heeft om te overleven laten we maar even buiten beschouwing. Dat er zonder CO2 geen zuurstof geproduceerd kan worden, tja… daar komen we vanzelf wel achter. Stelletje idioten. En dat noemt zich dan ‘top’. Diep triest.

En nog erger zijn die actievoerders die de halve stad platbranden, omdat ze de ‘top’ aan willen zetten tot een goed akkoord, een akkoord waardoor ons klimaat veiliggesteld zal worden. Ik blij dat die top niet in Nederland plaatsvind. Een natuurlijke oorzaak voor een klimaatverandering, net als een periodieke cyclus (zoals vrijwel alles in het universum) gaat er bij die lui blijkbaar écht niet in.

Maargoed, in ieder geval hebben we nu weer een paar ambtenaren van de straat gehouden, een gigantische hoeveelheid CO2 uitgestoten en de positie van Bakellende tegenover een deel van het volk versterkt. Een nuttige bezigheid van de mensheid weer.

Ik ga me ook maar weer eens nuttig maken. Ik ga lekker slapen. Volgende keer een blog’je over een of andere Belgische ambtenaar. En nee, dat is geen positief bericht. Welterusten! Oh btw, vandaag is mijn moeder jarig… Gefeliciflapstaart! 😉

Nog een kleine toevoeging achteraf… blijkbaar wil de ‘top’ in het ‘akkoord’ ook de maximale opwarming van de aarde vastleggen. Momenteel zitten we op maximaal 2 graden Celsius opwarming (tegen 2050 ofzo?). Nou ben ik toch benieuwd – hoe gaan we daar voor zorgen? De aarde dwingen om niet verder op te warmen? Allemaal de koelkast open zetten? Kom op nou zeg! Als de aarde op wil warmen doet ‘ie dat toch wel. Alleen als de oorzaak inderdaad menselijk is, iets wat momenteel nog erg twijfelachtig is, kunnen wij er iets aan doen. Maar nee, wij moeten gewoon onvoorwaardelijk de temperatuur in stand houden. Zelfs als dat niet mogelijk is. Pfft.

This entry was posted in Categorieloos. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *