Het leven is een wedstrijd

Bijna iedereen vraagt zich wel eens af wat nou de zin van het leven is. En er bestaan veel antwoorden op die vraag. Veel mensen geloven in een nieuw leven, een hemel, een hel. Voor mij is dat het niet. Want als je dan in die hemel belandt? Begint alles dan gewoon weer opnieuw? Alweer toe leven naar een einde? Of mag je voor altijd het zelfde liedje blijven zingen? Lijke me saai.

Mensen doen allerlei verschillende dingen. Veel daarvan zien we nergens anders in de natuur. De wereld verbeteren en anderen helpen, zijn niet direct dingen waarmee je kan overleven. En dat is wel iets wat we allemaal willen – maar waarom eigenlijk? Terug naar de zin van het leven… en dat weet eigenlijk niemand.

Wat we over het algemeen allemaal bereiken, al is het tegenwoordig meestal via de financiele omweg, is dat we kunnen eten, overleven… en voortplanten! En dát zien we overal in de natuur. Vrijwel alles wat leeft draagt bij aan het voortbestaan van zijn eigen soort. Maar waarom zouden we dat doen?

Misschien ligt daar wel het antwoord op de grote vraag. Misschien gaat het helemaal niet om de individu. Misschien gaat het wel om de soort. Misschien is het leven wel een grote wedstrijd, uitgeschreven door de schepper; op de dag des oordeels wordt de soort met de meeste individuen tot winnaar verkozen. Gaat heen en vermenigvuldigt U. De bijbel zegt het zelf. En laat vooral je medemens in leven, anders winnen wij die wedstrijd nooit.

This entry was posted in Humor and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *